Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته تجهیزات پزشکی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت از افزایش ۲.۵ تا ۴ برابری قیمت تجهیزات پزشکی با حذف ارز دولتی خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ احمد مسلمی، رئیس کمیته تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشستی خبری با بیان اینکه 1300 شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی داریم، گفت: این عدد نسبت به دو سال پیش دو برابر شده است که نشان می‌دهد تجهیزات پزشکی به دلیل "های‌تک" بودن، ارزش افزوده زیادی برای سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حدود 30 هزار نفر کارشناس و متخصص تجهیزات پزشکی داریم که در بخش‌های خصوصی، بیمارستان‌ها و شرکت‌ها فعال هستند و بنابراین ظرفیت خوبی برای توسعه تولید تجهیزات پزشکی داریم، افزود: برآورد می‌شود که کشورمان می‌تواند طی 4 تا 5 سال 2 میلیارد دلار تجهیزات پزشکی را تولید کند، الان این میزان تولید تجهیزات در حال حاضر 700 تا 800 میلیون دلار است‌.

وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه با حذف ارز دولتی تجهیزات پزشکی قیمت تجهیزات چند برابر می‌شود، تصریح کرد: در حوزه تجهیزات کالاهای متنوعی وجود دارد و بنابراین این آمار در کالاهای مختلف متفاوت است اما به طور میانگین می‌توان گفت که با حذف ارز دولتی قیمت تجهیزات پزشکی، 2.5 تا 4 برابر افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به برگزاری همایش تولید تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان بیان کرد: این همایش چهار محور دارد که محور اول، تسهیل صدور مجوزها برای شرکت‌های دانش‌بنیان است، مهمترین مسئله‌ای که مورد درخواست تولیدکننده‌ها و نخبه‌هاست، تسهیل صدور مجوزها برای شرکت‌های تولید تجهیزات است. محور بعدی آموزش و تجاری‌سازی و مسئله دیگر نبودن آزمایشگاه‌های کنترل کیفی برای تجهیزات های‌تک است‌ که یکی از خروجی‌های همایش، معرفی آزمایشگاه‌های کنترل کیفی در حوزه های‌تک، به شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی دانش بنیان است و محور چهارم، حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

مسلمی افزود: یکی از مشکلات اصلی این است که در حوزه دانش‌بنیان عموماً شرکت‌های بزرگ کشور وارد شده‌اند و نخبگان دانشگاهی ما نتوانسته‌اند با ارائه طرح‌ها و محصولات خود، از مزیت‌های مربوط به تولید محصولات دانش‌بنیان استفاده کنند که بخشی از آن به قوانین و آیین‌نامه‌های اجرایی بازمی‌گردد، البته برای حمایت از طرح‌هایی که این نخبگان ارائه می‌کنند در معاونت تحقیقات کمک‌های بلاعوض صورت می‌گیرد اما باید در زمینه تجاری‌سازی این محصولات کمک شود.

به گفته وی، برای اولین بار در ایران یک بانک اطلاعاتی کامل دارای سه بخش تشکیل می‌شود که شامل ظرفیت‌های کشور در بخش فنی، سازندگان قطعات تولید تجهیزات پزشکی و مواد اولیه موردنیاز و نخبگان و افرادی است که در حوزه دانش‌بنیان فعالند، این بانک اطلاعاتی در قرارگاه دانش‌بنیان تجهیزات پزشکی رونمایی می‌شود.

در ادامه حسین کیوانی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این‌که تجهیزات پزشکی بخش مهمی از درمان و پیشگیری از بیماری‌ها را تشکیل می‌دهد و هزینه‌های بالایی نیز به کشور تحمیل می‌کند، اظهار کرد: پیرو شعار سال مبنی بر تولید و اشتغال دانش بنیان تصمیم گرفتیم که برای حوزه تجهیزات پزشکی که از لحاظ دانش متراکم است، تولیت دانش‌بنیان جدیدی پیدا کنیم که علاوه بر اشتغال‌زایی، اثرات تحریم را نیز خنثی خواهد کرد‌. در این راستا، قرارگاه ملی تولید تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل خواهیم داد تا خط مشی‌های مورد نیاز را در حوزه تحقیقات، فناوری و مصرف تجهیزات پزشکی مشخص کنیم و هماهنگی‌های بین‌دانشگاهی و شناسایی امکانات کشور برای تولید تجهیزات پزشکی دانش بنیان را انجام دهیم.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه تولید تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان افزود: وقتی توانسته‌ایم موشک‌های نقطه‌زن را در مقابل قدرت‌های پوشالی دنیا بسازیم، تولید تجهیزات پزشکی دانش بنیان کار سختی نیست. همچنین باتوجه به شباهت اصول تولید، می‌توان از ظرفیت سرریز مراکز نظامی در حوزه دانش‌بنیان برای تولید تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان نیز استفاده کرد. یکی از ماموریت‌های قرارگاه تولید تجهیزات پزشکی این است که مجموعه‌ای از امکانات که می‌توانند به یکدیگر خدمت دهند را شناسایی و بین آنها هناهنگی ایجاد کند‌.

کیوانی ادامه داد: حدود یک تا 1.2 میلیارد دلار ارز دولتی برای تامین و واردات تجهیزات پزشکی مصرف می‌شود. سیاست دولت این است که مردم به راحتی به خدمات دسترسی داشته باشند و اگر فکری به حال تولید نکنیم واردات ما دو برابر می‌شود اما با کارهایی که انجام خواهد شد، پیش‌بینی می‌کنیم با برنامه‌ریزی، میزان واردات تجهیزات پزشکی به نصف یعنی حدود 500 میلیون دلار برسد.

وی با اشاره به اولویت دادن تخصیص منابع تحقیقاتی دانشگاه ایران به تجهیزات دانش‌بنیان گفت: عمده محصولات تجهیزات پزشکی، دانش‌بنیان هستند و مزیت دانش‌بنیان بودن تجهیزات پزشکی، استفاده از معافیت‌ها برای شرکت‌ها، هدفمند وارد شدن به بازار و جنبه‌ی دانشی این حوزه است.

کیوانی تاکید کرد: وزارت بهداشت پس از تولید کالاهای دانش‌بنیان موظف است محصولات تایید شده را خریداری و از واردات محصولات دارای مشابه داخلی جلوگیری کند.

به گفته وی، در ایام کرونا، مهم‌ترین دستگاه‌ موردنیاز کشور، ونتیلاتور بود که توسط چندین تولیدکننده داخلی تولید شد، دغدغه آمریکا که صاحب دانش است این بود که به اندازه کافی ونتیلاتور دارند یا خیر اما این دغدغه در کشور ما وجود نداشت‌.

وی با بیان اینکه ما منکر این نیستیم که ممکن است برخی سوء استفاده‌ها در این حوزه صورت بگیرد اما یکی از اهداف ما این است که حمایت از دانش‌بنیان‌ها برای مردم و کشور نفع داشته باشد، بیان کرد: نفع آن برای کشور، کاهش ارزبری خواهد بود. باید قطعاتی که تولید آن توجیه داخلی ندارد وارد شود اما در کل تولید دانش‌بنیان باید منجر به کاهش هزینه‌ها برای مردم و کاهش ارزبری برای دولت شود.

معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر نحوه نظارت بر کیفیت محصولات تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی سختگیری زیادی برای کیفیت محصولات وجود دارد و از نظر کیفیت، نگرانی خاصی وجود ندارد.

انتقاد وزارت بهداشت از "مونتاژ" در حوزه تجهیزات پزشکی65 درصد بازار تجهیزات پزشکی وارداتی است/ آمار واردات به تفکیک نوع کالا مشخص نیست
انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان وزارت بهداشت تجهیزات پزشکی بهداشت و درمان وزارت بهداشت تجهیزات پزشکی تولید تجهیزات پزشکی دانش بنیان حذف ارز دولتی دانش بنیان حوزه تجهیزات قیمت تجهیزات وزارت بهداشت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • شکسته شدن تابوی تولید و صادرات کاتالیست با تلاش یک شرکت دانش بنیان
  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • اوجی: شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش‌ از ۶۷۶ شرکت افزایش یافت
  • اوجی: شرکت‌های دانش بنیان به بیش‌از ۶۷۶ شرکت افزایش یافته است
  • تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت ساخته شده در یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی